Fitoktató

A rovat frissítve: november 23. 04:37

Low Carb, szénhidrát tartalmú étkezési forma

Feltöltés időpontja: 2010.11.23 04:37

A gyors fogyás reményében sokan próbálják ki a szénhidrátszegény diétát.

Test a lehető legtökéletesebb szerkezet, így ha megadunk neki mindent, amire szüksége van, valamint el van látva a megfelelő minőségű és összetételű üzemanyaggal, minden esély meglesz rá, hogy hosszú-hosszú évekig zavartalanul működjön. Az emberi természet azonban hajlamos arra, hogy megfeledkezzen a megfelelő karbantartásról, illetve akarva-akaratlanul is olyan károkat okozzon, melyek akár visszafordíthatatlanok is lehetnek.

Az alacsony szénhidrát tartalmú étkezési forma, vagyis a Low Carb, az USA-ból indult ki. Ez a diéta nem feltétlenül jelenti a szénhidrátok teljes mellőzését, inkább a mennyisége van korlátozva és a minősége van megszűrve. Több ilyen diéta is létezik, mely nagy népszerűségnek örvend, a legismertebb az Atkins kúra.


A szénhidrátszegény életmód nem feltétlenül kell, hogy fogyókúrához kötődjön. Az egészséges életmódhoz szervesen kell, hogy kötődjön a szénhidrátszegény étrend. A cukorbetegség kialakulása is megelőzhető azzal, ha figyelünk a gyorsan felszívódó szénhidrátok mellőzésére.


Sütés alkalmával mellőzzük a bő olajat, inkább kevés zsiradékban süssük vagy vízben pároljuk az ételeket. A főzéskor használt alapanyagokat és a recepteket kissé alakítsuk át. A fehér lisztet helyettesítsük teljes kiőrlésű rozsliszttel, zabpehelyliszttel vagy szójaliszttel. A zsemlemorzsát váltsuk fel zabkorpával.


Nem nehéz átállni erre az életmódra, csupán egy kis odafigyelést igényel. Amennyiben ezt még megtoldjuk különböző táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal és nyomelemekkel, az garantálja a stabil és tartós egészséges szervezetet számunkra.

Étlapunkon megtalálja ajánlatunkat.

Jó étvágyat kívánunk!

A rovat legnépszerűbb cikkei