Archívum

A rovat frissítve: november 14. 11:22

Gránátalma az ajánlatunk

Feltöltés időpontja: 2007.04.13 10:32

Nagyításért kattintson a képre!

Elsősorban a mediterrán vidéken honos gyümölcs, de Ázsiában és a Közel-Keleten is évezredeken át nagy becsben tartották, spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szívbetegségek, és a rák megelőzése, gyógyítása területén.

A gránátalma első ránézésre nem tartozik a "szép" és könnyen fogyasztható gyümölcsök közé, de annál inkább hasznos az emberi szervezetnek. Bokornak vagy kisebb fának fejlődik. Gyümölcse akkora, mint egy közepes alma. Vastag, kemény héja alatt, fehér, puha hártyában, számos sötétpiros mag található. A magokat édeskés-savanyú, szirup szerű lé veszi körül.


Gyógyhatása a változó korban

A gránátalma ú.n. fitoesztrogent tartalmaz, amely az emberi hormonokhoz hasonló összetételű. Ez elsősorban azok számára fontos, akiknek valamilyen okból kifolyólag, hormonkészítmények szedése javasolt. Ha ezekhez a hormonokhoz természetes környezetben jutunk hozzá, sokkal biztosabb a felszívódás, és mellékhatás sem jelentkezik.

Negyvenöt év felett javasolt mindenkinek napi egy gránátalmát fogyasztani, mert ilyenkor a test hormontermelésében elkezdődik a természetes csökkenés. Ha ezt a hanyatlást növényekből pótoljuk, megelőzhetjük a mell-, a méh-, és a prosztatarák kifejlődését, valamint zökkenőmentes lesz a változókor.
Bebizonyosodott, hogy a gránátalma kivonat elősegítheti a rákos sejtek azon képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek, valamint csökkenti a tumor környékén történő érképzést, így daganatellenes hatást fejt ki.

Gyógyhatása az alacsony vérnyomásra

Közeledik a nyár, és ilyenkor a nappali hőmérséklet általában 30 fok felett van. Ekkor az egyébként is alacsony vérnyomás a mélypontra jut, és ez ájulást okozhat.
A gránátalma lé erősíti a szívet, serkenti szabályos működését, visszaadja a fáradt test erejét. Ezen kívül a vér összetételére is hat, a vérszegénység elsődleges segítsége lehet.


Hatása a kellemetlen leheletre

Sok dolog okozhat kellemetlen leheletet. Az előző nap elfogyasztott táplálék rossz emésztése, ételérzékenység. Ezeken a szájápolás nem segít, csak a kritikus ételek kerülése.
A kellemetlen lehelet kiváltó oka lehet, olyan közvetlen ok, mint a rossz fogak, és egyéb szájbetegségek. Ekkor naponta többször öblítsük ki szánkat, két kanál gránátalma lé és egy kanál víz felhígított keverékével.

Előállítási mód

Szerkezetéből eredően különlegesen kell bánnunk vele. Ha kúraszerűen alkalmazzuk, akkor meghéjazva, az egész gyümölcsöt fogyasztjuk. Ha megszárított héját ledaráljuk, hasmenés kezelésére használhatjuk.


A rovat legnépszerűbb cikkei