Archívum

A rovat frissítve: november 14. 11:22

FOGYASZTÓ EVŐKÚRA

Feltöltés időpontja: 2007.04.11 11:55

Nagyításért kattintson a képre!

A cím láttán biztosan sokan eltűnődnek azon, hogy ez lehetséges-e, vagy csak a cím kitalálója szeretné növelni az olvasói nézettséget..

Bevallom mindkét feltételezés megállja a helyét, DE! mindkét alternatíva elsődleges célja a tájékoztatás. Ennyi információ után, ugye jöhet a lényeg?

A megvalósítás nem nehéz, csak egy amerikai táplálkozási szakértő tanácsait kell követnünk. Így tett többek között Angelina Jolie is. Az eredmény magárért beszél!

A recept!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a reggeli étkezés rendkívül fontos, mert elhagyása lelassítja az anyagcserét. Ennek következtében, amit később elfogyasztunk, azt lassabban dolgozza fel szervezetünk.

A teljeskiőrlésű termékek, a hüvelyes növények, olyan nagy mennyiségű energiát tartalmaznak, amelyek hosszú időre eltelítik az embert. Ugyanez a helyzet a főtt és sült zöldségekkel is. Telítenek mégsem hízlalnak és ráadásul nagyon egészségesek is. A zöldségeket grillezhetjük is, így a legjobb elkészíteni őket, mert bennük maradnak az értékes tápanyagok, vitaminok, és az elfogyasztott mennyiségre is kevésbé kell odafigyelnünk. Ugyanez igaz az olivabogyóra is.

A teljes kiőrlésű készítmények, a legfőbb élelmirost-forrásaink. A héj magas rost-tartalma növeli a gabona értékét, ami jelentős mértékben hozzájárul a szervezet vitamin-, és ásványianyag-szükségletének fedezéséhez.

A nassolás sem tiltott többé, de nem mindegy, hogy mit nassol az ember. A legjobb erre a célra a mandula, vagy a szárított gyümölcs.
A csokoládé sem tiltott, de a célnak csak a valódi étcsokoládé felel meg, aminek nagyon alacsony a zsírtartalma, de annál több boldogsághormont tartalmaz.


Ha megfogadjuk ezeket az egyszerűen, és könnyen betartható tanácsokat, lelkiismeret-furdalás nélkül élvezhetjük az ízeket, és ennek ellenére sem kell nagyobb számra cserélni nyári ruhatárunkat.


A rovat legnépszerűbb cikkei