A 10 leghatásosabb és legegészségesebb zsírégető gyümölcs - Aktuális híreink

A 10 leghatásosabb és legegészségesebb zsírégető gyümölcs

Keresve sem találni hatékonyabb és egészségesebb fogyókúrás ételeket a gyümölcsöknél: ízletesek, rengeteg rostot és folyadékot tartalmaznak, valamint telis-tele vannak értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Íme a 10 legjobb!

Fizetési feltételek - Archívum

Fizetni a szállítás első napján a területi képviselőnél kell.

Az otthon ízei - Archívum

Az otthon ízei

Mit kínálunk Önnek? Kényelmet, és sok-sok szabadidőt!


Keveseknek adatik meg, hogy a nap közepén akárcsak egy órára is elhagyják az irodát ebéd céljából. Ha lehetősége van a munkahelyhez tartozó étkezdében ebédelni, szerencsés helyzetben van, ellenkező esetben marad a szendvics, esetleg az esti főzőcske, ha mindenképpen főtt ételt ennénk másnap.

Low Carb, szénhidrát tartalmú étkezési forma - Fitoktató

A gyors fogyás reményében sokan próbálják ki a szénhidrátszegény diétát.

Gondolatok a szőlőről....... - Archívum

Gondolatok a szőlőről.......

Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló táplálék.A szőlő a szervezet számára emésztés nélkül, közvetlenül is felhasználható cukrot szolgáltat.

CSERESZNYE a május gyümölcse - Fitoktató

CSERESZNYE a május gyümölcse

Zelk Zoltán

Megérett a cseresznyeMegérett a cseresznye
Piroslik az ágon
Ezer piros csengettyű
csilingel a fákon.

Megérett a cseresznye,
Szedik a kosárba,
Holnap reggel szekérrel
viszik a vásárba.

Jaj, de piros! Jaj de szép!
Az íze, de édes!
Sül is már a tepsiben,
A cseresznyésrétes!

Receptek az egészséges életmód jegyében - Archívum

A paella tipikusan spanyol, sokféleképpen készített egytálétel, de a méltán leghíresebb Valencia városáról kapta a nevét. Fő jellemzője, hogy nem hiányozhatnak belőle a tenger gyümölcsei (kagyló, rák, tinta-hal/kalamári). Eredetileg méregdrága sáfránnyal ízesítik-színezik, de megteszi a sáfrányos szeklice (népiesen pórsáfrány) vagy az indiai sáfrány (kurkuma) is. - A valódi paellát faszénparázs fölött, nyílt tűzön készítik, esetleg kemencében. Voltaképpen egyszerű, de hosszadalmas művelet, így jó néven veszik a spanyol vendéglősök, ha előző nap meg-rendeli a kedves vendég, mégpedig legalább 6-8 személyre. Elkésni nem érdemes, mert igazából csak frissen jó! - A jó paella titka, hogy hús, tengeri herkentyű vagy hal és többféle zöldség fő benne. A sáfrány nélkülözhetetlen: ettől lesz a rizsnek arany-napsárga színe és különös zamata. - Ahány táj és ház, annyiféle paella - íme a legnevezetesebbek: - a kasztíliait angolnával, csigával és zöldbabbal készítik; - a baszk sárgarépával, pasztinákkal és sok illatos zöldfűszerrel készül; - az aragóniai csirke helyett nyúl- és sertéshússal, zöldbabbal, valamint folyami rákkal és articsókával.

Vitaminkalauz IV. - Archívum

Vitaminkalauz IV.

Ismét folytatódik Vitaminkalauz cím? rovatunk. Ebben a hónapban egy újabb zsírban oldódó vitaminnal, az E-vitaminnal foglalkozunk részletesen.

A fiatalító avokádó - Archívum

A fiatalító avokádó

Az avokádó Mexikóból került hazánkba. A babérfélék családjába tartozó, trópusi fán termő "gyümölcs". Színe zöldes fekete, alakja körteformájú, héja fajtától függően sima, vagy ráncolt.

Vitaminkalauz III. - Archívum

Vitaminkalauz III.

A Vitaminkalauz III. részében, a vízben oldódó vitaminok közül, a Folsavval fogunk részletesebben foglalkozni.

Mit készíthetünk padlizsánból? - Archívum

Mit készíthetünk padlizsánból?

- Hogyan készül a provánszi törökparadicsom?
- Mi az a Müszaka?
- Készítsünk padlizsánkrémet, gyorsan és egyszerűen!

A Törökparadicsom - Archívum

A Törökparadicsom

A törökparadicsom, vagy tojásgyümölcs néven is ismert padlizsán, egyre jelentősebb szerepet tölt be konyháinkban. Ez a fényes, lilás fekete héjú, körte alakú gyümölcs, a paradicsom és a paprika rokona. Származási helye Kelet-India, hazánkba pedig török közvetítéssel került. A mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, szerepe a paprikával és a paradicsommal vetekszik.

Vitaminkalauz II. - Archívum

Vitaminkalauz II.

Az előző részben az A-vitaminnal foglalkoztunk, most pedig a B1- vitaminnal ismerkedünk meg részletesebben.

A téli hónapokban szervezetünk nagyobb igénybevételnek, fertőzésveszélynek van kitéve, ezért a tavaszi hónapokban, fokozottabban kell figyelnünk egészségünk védelmére. Megfelelő táplálkozással könnyen felvehetjük a harcot a téli ártalmak ellen, a vitaminok segítségével pedig könnyebben kivédhetjük a betegségeket.

Gránátalma az ajánlatunk - Archívum

Gránátalma az ajánlatunk

Elsősorban a mediterrán vidéken honos gyümölcs, de Ázsiában és a Közel-Keleten is évezredeken át nagy becsben tartották, spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szívbetegségek, és a rák megelőzése, gyógyítása területén.

Atkins-táblázat - Fitoktató

Atkins-táblázat

Egy kis segítség az Atkins-féle kalóriaszámolgatáshoz.

Mindent az Atkins-diétáról! - Fitoktató

Mindent az Atkins-diétáról!

Az Atkins-diéta jött, látott és győzött!
A Robert C. Atkins nevével fémjelzett diéta ígérete: Egyél kevés szénhidrátot, és fogyni fogsz! Mindez hogyan lehetséges?

FOGYASZTÓ EVŐKÚRA - Archívum

 FOGYASZTÓ EVŐKÚRA

A cím láttán biztosan sokan eltűnődnek azon, hogy ez lehetséges-e, vagy csak a cím kitalálója szeretné növelni az olvasói nézettséget..